Dansk Energi

Branchen

El & Teknik 2018 er næsten udsolgt

Hvis man vil være udstiller på El & Teknik 2018 skal man til at rubbe neglene. Veltek melder, at to ud af tre haller er udsolgt.

Sikring

Nye regler for elektriske anlæg giver virksomhederne ansvaret

Ansvaret for sikkerheden på el-anlæg flytter fra marken og ind på direktionsgangene. Sikkerhedsstyrelsen og Dansk Energi indgår samarbejde om information om nye bekendtgørelser.

V og SF giver bud på fremtidens opvarmning

Steen Gade fra SF og Thomas Danielsen fra Venstre giver i forbindelse med det kommende folketingsvalg hver deres bud på, hvordan fremtidens opvarmning skal se ud.

Udstillerrekord til El & Teknik

Når dørene åbnes til El & Teknik-messen på tirsdag, bliver det med deltagelse af rekordmange udstillere.

Nyt krav om laboratorietest af varmepumper

Nye kvalitetskrav bliver den 1. april indført for at sikre, at varmepumper lever op til kravene om kvalitet og effektivitet i Bygningsreglementet.

Dansk Energi efterlyser flere varmepumper

Varmepumper udrulles i øjeblikket ikke i en hastighed, der understøtter elektrificeringen i samfundet og den øgede andel af vind, lyder det fra Dansk Energi. Organisationen efterlyser nytænkning og nye forretningsmodeller for varmepumper.

Solcelle-loft næsten nået

Der er anmeldt så mange solcelleanlæg, inden hullerne i solcelleloven blev lukket, at loftet på 800MW frem mod 2020 næsten er nået.

Indspark: Salget af varmepumper vil skyde i vejret

90.000 kroner at spare fra oliefyr til varmepumpe

Der er knap 90.000 kroner at hente ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe. Det viser nye beregninger fra Dansk Energi.

VE-gasser på vej frem

Energinet.dk, som administrerer det danske elforsyningsnet, ser biogasser som et væsentligt element i fremtidens samlede energisystem, fordi de er mere stabile end vind- og solenergi.

Indeklima

Ventilationsløsning rendte med Elforsk Prisen

Elforsk Prisen 2017 gik til en innovativ ventilationsløsning, der gør det bedre og billigere at skabe et godt indeklima i moderne byggeri.

El-materiel

Nye regler for udlevering af elmålere

Der er ændringer på vej på elmarkedet, der betyder nye arbejdsgange for elinstallatørerne, når de skal operette et målepunkt og have udleveret en elmåler.

Indspark: Vi venter på varmepumperne

Solcelleejernes elregning vil stige

I en ny vejledning til, hvordan elselskaberne fremover skal opkræve abonnement for netilslutning af solcelleejere, godkender Energistyrelsen en afskaffelse af fritagelsen for nettariffen. Det betyder en højere elregning til sollecelleejerne.

LED-belysning bliver billigere og vil øge velfærden i fremtiden

Energieffektive LED-lyskilder vil ikke alene give enorme elbesparelser i fremtiden, men vil også medvirke til en øget velfærd. Det fremgår af et tema om belysning i Dansk Energis Nyhedsblad.

Indspark: Smart grid-parate bygninger skaber nye markeder

Indspark: Mere forudsigelighed i solcellemarkedet ønskes

Milliontilskud til lovende energiprojekter

Dansk Energi støtter 20 konkrete projekter med i alt 21,5 millioner kroner fra ELFORSK puljen. Projekterne skal bane vejen til et mere energieffektivt Danmark uden afhængighed af fossile brændsler.

Indspark: Fremtiden er elektrisk

EU åbner for danske energi-investeringer i milliardklassen

Det længe ventede EU-direktiv for energieffektivisering betyder et muligt europæiske vækstmarked for energieffektiviseringer på 50 milliarder kroner, lyder Dansk Energis vurdering. Dansk Byggeri er kritiske over for direktivet.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere