14.12.2016  |  EL  |  Energi

Solceller er den billigste form for vedvarende energi

Det billigste alternativ til fossil energi er solceller, viser Danmarks første internationale solcelleudbud. Tekniq efterspørger, at Folketinget giver solceller en langt mere central rolle.

Solceller er nu den billigste vej til grøn omstilling i Danmark, viser Danmarks første internationale solcelleudbud, som Energistyrelsen har offentliggjort. Det vindende bud lyder på 12,89 øre pr. kWh, hvilket er langt lavere end forventet.

Hos Tekniq efterspørger man i forlængelse af udbuddet og den lave pris en dansk politik, der baner vejen for solcellerne, samt langt flere solcelleanlæg. Solceller udgør nemlig kun 1,8 procent af el-produktionen i Danmark.

Læs også: Energistyrelsen åbner for elpristillæg til 20 MW solceller

”Danmark har ført an i udviklingen af vindkraft på verdensplan, og vi er herhjemme også meget dygtige til solcelleteknologi. Desværre har mange politiske benspænd medført, at der står alt for få solcelleanlæg i Danmark. Solceller giver os billig, grøn strøm og kan skabe vækst, arbejdspladser og eksportmuligheder”, siger Simon O. Rasmussen, som er underdirektør i Tekniq.

Mere grøn omstilling
Solceller medfører meget lave udgifter, når det kommer til at føre strøm ind i el-nettet, hvilket adskiller sig fra f.eks. havvindmøller – et felt, som politikerne herhjemme har støttet stærkt.

”Det har skabt et misforhold mellem de to teknologier. Det gav måske mening, da vindmøller var en stærkere teknologi end sol – men de roller er nu byttet om, og solceller leverer i dag alt i alt den billigste grønne strøm”, siger Simon O. Rasmussen.

Læs også: Solcelleanlæg kan blive dyre for statskassen

Ved at fremme brugen af solceller får vi mere grøn omstilling for pengene, lyder det videre fra Tekniq, som opfordrer til, at Folketinget ved indgåelse af en ny energiaftale giver solceller en langt mere central placering i den danske energiproduktion.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere