10.05.2016  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Afskaf PSO-afgiften

Tekniq bakker op om afskaffelsen af PSO-afgiften og håber på ligestilling af de mange former for vedvarende energi.

Skatteminister Karsten Lauritzen og klimaminister Lars Christian Lilleholt har meldt ud, at regeringen vil afskaffe PSO-afgiften. En afgift, der i øjeblikket vejer tungt i finansieringen af Danmarks grønne omstilling med en indbringelse af syv-otte milliarder kroner årligt, skriver Berlingske.

Arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen Tekniq roser ministrenes klare udmelding. For selvom afgiften støtter de grønne energiformer, belaster den, ifølge Tekniqs administrerende direktør, erhvervslivets konkurrenceevne meget mere end højest nødvendigt:

”Ved at finde en ny finansieringsform til den grønne omstilling, gøres omkostningerne til energipolitikken mere gennemsigtig”, siger administrerende direktør for Tekniq, Niels Jørgen Hansen, og fortsætter:

”Vi håber, at de vedvarende energiteknologier ligestilles i energipolitikken. Skal klimamålene nås, må vindkraften suppleres med solceller, varmepumper og alle andre vedvarende energiformer, som trækker Danmark væk fra de fossile brændstoffer”.

Læs også: Uudnyttet overskudsvarme koster kassen

PSO-tariffen betales af virksomheder og borgere via elregningen og pengene går til at støtte vedvarende energiformer som eksempelvis vindenergi.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere