Varme

Branchen

Veltek har etableret en varmesektion

Efter et halvt års arbejde, har Veltek fået en varmesektion. Det skal både styrke organisationen og samarbejdet med politikerne.

Energi

Bornholmske tage skal teste nye solceller

Solceller, der både kan lave energi, varme og køling, skal snart testes på bornholmske tage. Solenergitesten er et led i et forskningsprojekt, der blandt andre inddrager Danfoss, DTU og Bornholms Energi & Forsyning.

Varmen stråler på Brønshøj Skole

Der er tænkt i utraditionelle varmeløsninger i en ny tilbygning på Brønshøj Skole, hvor der er blevet installeret strålevarme i faglokalerne. Det giver ifølge byggerådgiveren en fleksibel og hurtig styring af temperaturen.

Folketinget har i årevis spildt store summer på opvarmning

På Christiansborg er der blevet fyret for gråspurvene gennem mange år. Energitabet ligger på 90 procent, og pengene til opvarmning er derfor fosset lige ud ad slottets gamle vinduer.

Havvands-varmepumper kan give Grønland langt billigere varme

Havvands-varmepumper kan være en effektiv og klimavenlig varmekilde på Grønland, viser et afgangsprojekt på DTU Mekanik.

Energivenlige huse risikerer overophedning

Når sommer og varme trænger sig på, er der fare for, at nye og energivenlige huse overopheder.

Fjernvarmemåler, der har installatøren i centrum

Brugervenlighed er kendetegnet ved den nye fjernvarmemåler Multical 302 fra Kamstrup, der tager hensyn til alle led i kæden af personer, som har berøring med måleren, særligt installatøren.

To sensorer og en dæmper i ét

Den nye energivenlige tilføjelse fra ESYLUX samler tilstedeværelsessensor, lyssensor og dæmper i ét.

Virksomheder kan spare millioner på ventilation

600 millioner kroner kan danske virksomheder hvert år spare på ventilation til rumvarme. Forrentningen er 50 procent eller derover. Det viser beregninger fra Go’ Energi.

Varme og køling

Stor opbakning til selvstændig varmesektion i Veltek

Veltek oplever stor interesse fra producenter og leverandører for at oprette en selvstændig varmesektion i organisationen. Sektionen forventes oprettet inden årets udgang.

Branchen

Avanceret lys, varme og ventilation i 1.014 rum

På Regionshospitalet Viborg er man i fuld gang med at udbygge det nye Akutcenter Viborg, og under en samlet entreprise på i alt 618 mio. kr. skal Schneider Electric levere avanceret bygningsautomation til 1.024 rum fordelt på 24.000 kvadratmeter.

Arbejdsredskaber

Nyt system gør indregulering nemmere

Et nyt værktøj fra Grundfos gør indregulering af varmesystemer nemmere og mere præcist end før.

Automatisering batter på energiregningen

Fjern den menneskelige faktor fra de tekniske installationer som varme og ventilationssystemet, så kan du spare stort på energiregningen. Det opdagede Musikteatret Holstebro, der i 2015 har sparet 300.000 kroner efter en energioptimering af systemet.

El-materiel

El-radiatorer kan styres gennem wi-fi

Dimplex er klar med en ny el-radiator, der både bruger mindre energi og kan styres fra en smartphone.

Effektiv luftvarmepumpe med indbygget wi-fi

LG lancerer varmepumpen Nordic Prestige Plus, som er en moderne og mere effektiv efterfølger til sidste års testvinder.

Tema: Intelligente bygningsinstallationer

Intelligente installationer skal binde styring af lys, vand, varme og ventilation sammen i bygningerne. Kun en procent af bygningsmassen i Danmark udskiftes hvert år. Derfor er de eksisterende bygninger den største udfordring. Der er et stort potentiale for at gøre noget – et stort marked for at indregulere bygninger, så de bliver behovsstyret – altså kun bruger den nødvendige energi. Desværre tænkes intelligente installationer heller ikke i de nye bygninger på den bedste måde, fordi bygherren ofte udelukkende går efter pris. Installatørerne har en stor udfordring i at overbevise kunderne om IBI’s værdi.

To ud af tre har nu fjernvarme

16.500 flere husstande blev koblet på fjernvarme det senest år. Nu har 63 procent eller 1.614.934 husstande fjernvarme. Fjernvarme er 52 procent grøn. Det skriver Dansk fjernvarme i en pressemeddelelse

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere